Wat is recht over kerst? Niets!


De huidige dag Kerstmis is een verzameling inspiratie van tradities en praktijken van vele culturen en naties pre-datum van de geboorte van Jezus Christus. De datum van 25 december komt uit Rome en was een viering van de Italische god, Saturnus, en de wedergeboorte van de zonnegod. Dit was lang gedaan voor de geboorte van Jezus.

Er werd opgemerkt door de pre-christelijke Romeinen en andere heidenen, die het daglicht begon te stijgen na 22 december, toen ze ervan uit dat de zonnegod overleden. Deze oudheid geloofden dat de zonnegod uit de dood opstond drie dagen later als de nieuw-geboren en eerbiedwaardige zon Zo dacht ze dat de reden voor het verhogen van daglicht worden.

Dit was een reden voor veel opwinding en wilde feest. Cadeau geven en vrolijkheid vulde de tempels van het oude Rome, als heilige priesters van Saturnus, genaamd dendrophori, droeg kransen van groenblijvende takken in processie.

In Duitsland werd de groenblijvende boom gebruikt in aanbidding en viering van het Yule god, ook in de naleving van de opgestane zonnegod. De groenblijvende boom was een symbool van de essentie van het leven en werd beschouwd als een fallisch symbool van de vruchtbaarheid aanbidding. Heksen en andere heidenen beschouwden de rode hulst als een symbool van de menstruele bloed van de koningin van de hemel, ook bekend als Diana. De hulst hout werd gebruikt door heksen om wands te maken. De witte bessen van de maretak werden geloofd door de heidenen tot druppeltjes van het sperma van de zon vertegenwoordigen god.

Zowel de hulst en mistletoe hingen in portieken van tempels en huizen van de bevoegdheden van de vruchtbaarheid beroepen die stond beneden en kuste, waardoor de geesten van de God en Godin aan hen te voeren. Deze douane overstegen de grenzen van Rome en Duitsland aan de uithoeken van de bekende wereld. Nu rijst de vraag: Hoe heb al deze douane vinden hun weg naar de hedendaagse christendom, variƫrend van het katholicisme naar het protestantisme aan fundamentalistische kerken?

Het woord "Kerstmis" zich openbaart getrouwd heidendom tot het christendom. Het woord "Kerstmis" is een combinatie van de woorden "Christus" en "Mass Het woord" massa ": de dood en werd oorspronkelijk bedacht door de Rooms-Katholieke Kerk, en behoort uitsluitend aan de kerk van Rome. Het ritueel van de mis gaat de dood van Christus, en de verdeling van de "Host", een woord uit het Latijnse woord "hostiall" zin slachtoffer! Kortom, Kerstmis is strikt een rooms-katholieke woord.

Een eenvoudige studie van de tactiek van de roomse kerk laat zien dat in ieder geval, de kerk geabsorbeerd de gewoonten, tradities en algemene heidendom van elke stam, cultuur en natie in hun inspanningen om het aantal mensen toenemen onder hun controle. Kortom, de roomse kerk vertelde al deze heidense culturen, "Breng uw goden, godinnen, rituelen en riten, en we zullen christelijke klinkende titels en namen toekennen.

Toen Martin Luther de reformatie begon op 31 oktober 1517, en andere hervormers volgde zijn lood, allemaal namen met hen het heidendom, dat was zo stevig ingebed in Rome. Deze hervormers links Kerstmis intact. In Engeland, zoals de gemachtigde Bijbel beschikbaar kwam voor het gewone volk door het decreet van de koning Jacobus II in 1611, begon men te ontdekken de heidense wortels van Kerstmis, die duidelijk aan het licht in de Schrift.

De puriteinen in Engeland, en later in Massachusetts Colony, verboden deze vakantie als hekserij. Tegen het einde van de negentiende eeuw, toen de andere versies van de Bijbel begon te verschijnen, was er een opleving van de viering van Kerstmis.

We zien nu steeds meer te vieren van Kerstmis of Yule, haar echte naam, zoals we dichter bij de komst van onze Heer Jezus Christus! In beide kringen hekserij en eigentijdse christelijke kerken, gaan dezelfde dingen op.

Zoals de Bijbel duidelijk in Jeremia 10:2-4: "Zo zegt de Heer, maak niet de weg van de heidenen, en worden niet verbijsterd over de tekenen van de hemel. Voor de heidenen zijn verbijsterd naar hen. Voor het gebruiken van de mensen zijn ijdel. Voor een cutteth een boom uit het bos. Het werk van de handen van de arbeider met de bijl. Zij dek met zilver en met goud. Ze is vast met spijkers en hamers dat bewegen niet. "

Dus, wat is er mis met Kerstmis? 

1. Om te zeggen dat Jezus werd geboren op 25 december is een leugen! De werkelijke datum is ergens in september volgens de Schriften.

2. Bomen, kransen, hulst, maretak en dergelijke zijn ten strengste verboden als heidense en heiden! Om te zeggen dat deze christen zijn of dat ze kunnen worden gemaakt christen is een leugen!

3. De Heer sprak nooit van de herdenking van zijn geboorte, maar gebood ons tot het offer van Zijn lijden en dood, die onze redding gekocht herinneren.
Think about it! Kunnen we aanbidden en eren God door inschakeling van ons met gewoonten en tradities, die God Zelf verbood als afgoderij?

Kunnen we ervan overtuigen dat God of andere manier "kerstenen" deze douane en de hele pretentie en de leugen van Kerstmis, zodat we kunnen genieten van onszelf? Kunnen we gehoorzamen door ongehoorzaamheid?
Dus wat is gelijk over Kerstmis? Niets!