Waarom Muslim Women Wear Sjaals

Een groeiend aantal Britse islamitische meisjes zijn die hun hoofd met religieuze jurk jibab. Een aantal tienermeisjes zijn het dragen van islamitische kleding en vaststelling van zijn religie strenger dan hun ouders. Hoewel ze hebben geen directe links naar een islamitisch land.

Een voorbeeld is Miss Begum, 16. Ze was een tevreden, gelukkig en geïntegreerde schoolmeisje. Plotseling draaide ze zich om haar rug op westerse waarden en die van de islamitische waarden. Ze was een model student en wilde dokter worden. Ze studeert voor zeven GCSE's op een andere school in Luton.

Luton heeft een cultuur van armoede en wanhoop hadden allemaal een effect vermenigvuldigd samen met de dood van haar vader in 1992 en moeder in 2003. Luton is een ideale basis voor aanwerving radicale islamitische groepen zoals Hizb ut-Tahrir, en nu al ontbonden-Uhajiroun samen met 20 procent werkloosheid onder mannen.

Het is een algemene misvatting dat alle islamitische vrouwen bedekken hun hoofd met traditionele sjaals, veel slijtage meer westerse stijl kleding. Maar het doel van deze kleding is niet aan te trekken mannen of express ijdelheid, volgens de Koran.

Hoofd bedekken met sjaals is niet specifiek voor islamitische vrouwen. Dit is ook joodse traditie om hun hoofd met sjaals te dekken. Chassidische joodse vrouwen scheren hun hoofd op het huwelijk en pruiken dragen. Tot voor kort, de christelijke traditie werd beschouwd tevergeefs geen hoeden dragen of hoofddoeken bij de kerk. Al deze tradities stress bescheidenheid, en uitwerken hair styling, of zelfs waaruit het haar wordt beschouwd als ijdel, dat is een zonde.

Maar met het verstrijken van de tijd veel moslims samen met christenen vinden het niet nodig om het haar te dekken. In vele joodse sekten alle mannen en vrouwen nog steeds nodig hebben om hun haren als een teken van respect en bescheidenheid te dekken.