Het kerstmenu wordt gevierd verschillend in verschillende landen. In België, een speciale zoet brood vorm van de baby Jezus wordt geserveerd voor het ontbijt. In Finland, mensen eten rijst pap op kerstavond, en kerstdiner bevat meestal stoofschotels met dingen als macaroni, wortelen, aardappelen en koolraap. In Duitsland is karper of Goose vaak geserveerd op eerste kerstdag.
In Nieuw-Zeeland, om middernacht op kerstavond, eten zij een speciale schotel gemaakt van gezouten, gedroogde kabeljauw met gekookte aardappelen. Op Kerstdag, zou ze hebben kalkoen met toeters en bellen, en een barbecue later op de dag. In Rusland, Kerst gerechten bestaan gebak, taarten, en dumplings met vlees. In Zweden is een speciale maaltijd geserveerd op kerstavond, bestaande uit ham, haring en bruine bonen. In Transsylvanië, hadden ze gevulde kool op kerstavond en dan weer voor de lunch op kerst na het bijwonen van de kerk.
In Nieuw-Zeeland, om middernacht op kerstavond, eten zij een speciale schotel gemaakt van gezouten, gedroogde kabeljauw met gekookte aardappelen. Op Kerstdag, zou ze hebben kalkoen met toeters en bellen, en een barbecue later op de dag. In Rusland, Kerst gerechten bestaan gebak, taarten, en dumplings met vlees. In Zweden is een speciale maaltijd geserveerd op kerstavond, bestaande uit ham, haring en bruine bonen. In Transsylvanië, hadden ze gevulde kool op kerstavond en dan weer voor de lunch op kerst na het bijwonen van de kerk.