Verschillende namen van de kerstman in verschillende landen

Santa Claus is een van die bijna-universele Kerstmis iconen, maar hij gaat door een andere naam in vele landen. In Engeland bijvoorbeeld, is hij 'Father Christmas'. In Brazilië wordt hij genoemd "Papai Noel." In Frankrijk, "Père Noël. In Duitsland, "Der Weihnachtsmann." In België is hij Sinterklaas. " In sommige landen, kerstman brengt cadeautjes op kerstavond. In Finland bijvoorbeeld een gezinslid jurken meestal op als kerstman en distribueert presenteert aan de kinderen. In Duitsland, 'Der Weihnachtsmann' brengt kerstcadeaus op kerstavond dag, vaak wanneer de familie is gegaan naar de kerk. In Hongarije, Santa komt op 6 december en deposito's snoepjes of klein speelgoed in 'de kinderen schoenen. 
 

Het kerstmenu wordt gevierd verschillend in verschillende landen. In België, een speciale zoet brood vorm van de baby Jezus wordt geserveerd voor het ontbijt. In Finland, mensen eten rijst pap op kerstavond, en kerstdiner bevat meestal stoofschotels met dingen als macaroni, wortelen, aardappelen en koolraap. In Duitsland is karper of Goose vaak geserveerd op eerste kerstdag. 

In Nieuw-Zeeland, om middernacht op kerstavond, eten zij een speciale schotel gemaakt van gezouten, gedroogde kabeljauw met gekookte aardappelen. Op Kerstdag, zou ze hebben kalkoen met toeters en bellen, en een barbecue later op de dag. In Rusland, Kerst gerechten bestaan gebak, taarten, en dumplings met vlees. In Zweden is een speciale maaltijd geserveerd op kerstavond, bestaande uit ham, haring en bruine bonen. In Transsylvanië, hadden ze gevulde kool op kerstavond en dan weer voor de lunch op kerst na het bijwonen van de kerk.