Kerstmis Maretak Feiten


Het takje mistletoe plant is geassocieerd met de kerstvakantie sinds leeftijden. De kracht van maretak is geen onbekende aan iedereen, het maakt iedereen en iedereen zoenen rond de vakantie seizoen - of het een vriend of een familielid of zelfs een vreemde. De moment iemand komt onder een takje maretak op een kerstfeest, hij wordt een doelwit voor iedereen die slaagt hem te zien. Echter, veel meer dingen worden geassocieerd met de mistletoes behalve zoenen. Gezien daaronder zijn enkele interessante feiten over de kerst maretak.


De Amerikaanse fabriek is de maretak maretak soort die vooral geassocieerd met zoenen. Het is echter slechts een van de twee maretak planten die thuishoren in de VS, de andere is de dwerg maretak.

Zelfs de mistletoes zijn gered van de dreiging van uitsterven. Ongeveer twintig soorten mistletoes komen in de lijst van bedreigde diersoorten. Dus volgende keer dat u plukken een takje maretak, maken zeker van dat het niet van een van de bedreigde soorten.

De wetenschappelijke naam van de Amerikaanse maretak is Phoradendron, betekenis 'dief van de boom'. Hoewel de maretak plant is niet als parasieten in de natuur, komt het heel dichtbij. Het putten haar wortels in het gastland boom en neemt afstand van alle voedingsstoffen.

De term maretak wordt verondersteld te worden afgeleid van een Anglo-Saxon woord 'Mistal' en 'Tan', wat betekent 'mest' en 'tak', respectievelijk. Zo is de betekenis van maretak komt als "mest op een tak" volkomen tegengesteld aan de zoete kussen traditie waarmee het geassocieerd.

De zaden van de maretak planten zijn vrij plakkerig en gemakkelijk lijm zich aan de snavels of veren van vogels of de vacht van de andere schepselen. Ze vallen meestal in de buurt van een waarschijnlijke gastheer boom en beginnen ontkiemen.

De zaden van de dwerg maretak kan ontploffen van rijpe bessen en spurt zo veel als 50 meter.

Maretak is giftig voor de mens, maar de bessen en bladeren dienen als een eiwitrijk voedsel voor veel dieren.